Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Suomen parhaat blogit esittelyssä

Suomen parhaat blogit esittelyssä

  • tehnyt
Blogipolku

Blogit ovat tulleet todella suosituiksi, sillä niiden avulla pääsee seuraamaan sellaisten vaikuttajien arkea, jotka bloggaavat mielenkiintoisista asioista. Suomesta on löydettävissä erilaisia blogeja sadoittain, joten jokaiselle löytyy sellainen blogi, jossa käsitellään jotain mielenkiintoista aihetta.

Nykyään blogit ovat joko tekstimuotoisia tai sitten videoita. Osa bloggaajista keskittyy tarjoamaan postauksia ainoastaan videoina, sillä kirjoittaminen ei ole kaikkien juttu. Yleensä bloggaajat kuitenkin tekevät julkaisuja monella eri tavalla, joten parhaimmilla postaajilla on käytössä lähes kaikki nykyaikaiset somealustat ja tekniikat.

Näitä blogeja suomalaiset lukevat

Suomeen on syntynyt useita bloggaamista ammatikseen tekeviä ihmisiä. He saavat tuloja esimerkiksi sivujen mainoksista sekä erilaisista markkinointiin liittyvistä projekteista. Esimerkiksi kasinot Suomessa tekevät yhteisiä markkinointiin liittyviä projekteja useiden bloggaajien kanssa. Suosituimmat blogit ovat järjestään niin sanottuja lifestyle-blogeja, joissa seurataan jonkin ihmisen elämään liittyviä asioita.

Yksi suosituimpia blogeja viime vuosina on ollut White Trash Disease, jonka kirjoittaja Natalia Tolmatsova on esiintynyt myös useissa televisio-ohjelmissa. Natalia kirjoittaa paljon esimerkiksi sisustamiseen liittyvistä asioista, joten siitä kiinnostuneet ihmiset ottavat blogin omakseen.

Toinen hyvin tunnettuja suomalainen bloggaaja on Sara Vanninen, joka on ylläpitänyt blogia jo useita vuosia. Sara Tickle -blogi on kuulunut suosituimpiin lifestyle-blogeihin jo vuodesta 2009 lähtien, joten kyseessä on todellinen pitkän linjan ammattilainen.

Mikä tekee blogista hyvän?

Nykyään blogeja on useita satoja eri alustoilla, mutta mikä itse asiassa tekee toisesta blogista paremman kuin toinen. Tähän on tietysti helppo vastata, sillä keskeistä on sisältö ja sen laatu. Jos bloggaaja haluaa menestyä, hänen tulee pystyä kirjoittamaan säännöllisesti sellaisista aiheista, jotka kiinnostavat ihmisiä. Tämä vaatii paljon töitä, sillä hänen tulee pysyä erilaisten trendien mukana jatkuvasti.

Sisällön on oltava laadultaan myös laadukasta. Hyvän näköiset nettisivut on helppo nykyään tehdä, sillä erilaisia helppokäyttöisiä blogialustoja on todella paljon. Hyvä blogialusta varmistaa sen, että sivut toimivat hyvin ja niitä on helppo päivittää. Niiden välillä on hyvä tehdä vertailua, jotta löytää itselleen parhaan mahdollisen vaihtoehdon.

Kuviin kannattaa kiinnittää huomiota, joten riittävän hyvä kamera ja kuvankäsittelytaidot tulee olla riittävällä tasolla. Kuvien lisäksi olisi hyvä osata tehdä videoita, sillä usein liikkuva kuva on huomattavasti mielenkiintoisempi kuin yksittäinen valokuva.

Kaikkia Suomessa hyvin menestyneitä bloggaajia yhdistää se, että heillä kaikilla on jonkinlainen oma tulokulma asioissa, joista he kirjoittavat. Erottautuminen on tärkeää, sillä kilpailevia bloggaajia on todella paljon. Tämä on lukijoiden kannalta hyvä asia, koska tarjonta on tämän takia laadukasta ja monipuolista.

Suomen parhaat videoblogit

Suomessa on useita vloggaajia, jotka toimivat pääosin Youtubessa. Videoblogien ainoa ero tavallisiin blogeihin on se, että postaukset pohjautuvat tekstien sijaan videoihin. Aiheet vaihtelevat aina arkisista asioista tuote-esittely videoihin. Myös erilaiset haastevideot ovat erittäin suosittuja, ja niitä tekevät lähes kaikki videoblogien tekijät.

Suomen parhaita videoblogeja on Eeddspeaks, jota seurataan Youtubessa satojen tuhansien ihmisten toimesta. Tämän lisäksi hyvin tunnettuja vloggaajia ovat muun muassa Mentaalisavuke, Mr. Tuomo sekä Soikkuu.

Yksi Suomen tunnetuimmista vbloggaajista on Niilo22, joka on julkaissut videoblogeja elämästään jo aivan Youtuben alkuajoista lähtien. Nykyään hän kuuluukin yhteen suosituimmista videoblogeista, joka on kerryttänyt mainettaan elämän makuisilla aiheillaan.