Siirry suoraan sisältöön

Terveysblogit

Sairauteen vai terveyteen viittaavat terveysblogit

Terveysblogi
Aallot

Monet bloggaajat kertovat mielellään omista kokemuksista ja siksi monet lukevat niitä mielellään. Suosituimmat terveysblogit ovat saaneet paljon lukijoita siksi, että niissä kerrotaan hyvin tarkasti jonkin sairauden etenemisestä, sen kanssa elämisestä sekä oikeastaan kaikesta arjesta, mikä siihen liittyy. Kategoria onkin varsin laaja ja näitä blogeja lukiessa on hyvä olla valveutuneesti kriittinen. Kun kyseessä on kirjoittajan kertomus omasta kokemuksesta, se on varmasti oikea eikä sitä voi kiistää. Mutta onko tilanne sama toisella kirjoittajalla käydessään läpi samaa asiaa? Ei välttämättä ja siksi molemmat ovat omalta osaltaan oikeassa. Niitä lukiessa saa tietyllä tavalla informaatiota siitä, miten kirjoittaja kokee asian ja hyvin kirjoitettuna blogia on mukava lukea.

Terveys ja hyvinvointi on monelle tärkeä asia ja siksi niistä asioista mielellään luetaan paljon. Terveysblogit saattavat keskittyä johonkin osa-alueeseen, jolloin lukiessa on tämä huomioitava. Se voi olla tarkka totuus, mutta se kertoo vain yhden näkökulman sekä pienen osan.

Parhaat terveysaiheiset blogit:

Terveys ja hyvinvointi vai jompikumpi

Aallot

Terveys ja hyvinvointi voivat kulkea rinnakkain, mutta ne ovat kumpikin aiheena hyviä jo yksistään. Hyvinvointi on siinä mielessä laajempi, että sitä voi kokea monella eri tavalla. Joku saa hyvinvointia kirjoittamalla, toinen lenkkeilemällä ja kolmas esimerkiksi puutarhanhoidolla. Kaikki ovat oikeassa ja kertovat juuri siitä, miltä heistä tuntuu.

Terveys on asia, joka puhuttaa aina ja usein ei niinkään terveys vaan sairaus. Niitä lukiessa ymmärtää hyvin usein sen, että blogia kirjoittavalle tilanteen avaaminen on helpotus. Se tuntuu siltä, että tilanteen saa avattua jonkun kanssa eikä kaikkea tarvitse pitää sisällään. Lukijan tehtävä onkin olla joko samaa mieltä tai miettiä, onko kaikki jo huomioitu hoidossa.

Terveysblogit
Terveysblogit

Terveys ja ruoka puheenaiheena

Aallot

Vaikka terveys- ja hyvinvointiaiheisia blogeja on luettava kriittisesti, voi niistä saada paljon hyviä vinkkejä tai ainakin ideoita, joita voi kokeilla. Terveysblogia voi pitää kuka tahansa eikä jokaiseen asiaan ole välttämättä saatavilla tieteellistä tutkimusta asian todenperäisyydestä. Eikä aina tarvitse ollakaan. Uusia asioita voi kokeilla ja sen jälkeen todeta, kuinka ne sopivat itselle.

Uudet ja jännittävät ruokakokeilut ovat aina mielenkiintoisia. Parhaat ruokablogit ovat sellaisia, jossa myös kuvat ovat selkeitä, mutta kaikesta näkee, että ne on otettu kotona eikä missään studiolla. Aidon ja itsetehdyn näköinen annos toimii samalla tavalla kuin esimerkiksi omista treeneistä tehty video. Se tuo bloggaamiseen sitä jotakin ja lukijakin voi paremmin asennoitua kokeilemaan ruokaa tai treeniä.

Terveysblogit ajanvietteenä

Aallot

Jos haluaa itselleen hyvää ajanvietettä, on Blogipolku täynnä erilaisia vinkkejä, mitä voi lukea ja mistä lukemista löytyy. Monet terveysblogit kertovat asioista, jotka ovat mielenkiintoisia ja mikä estää etsimästä kirjoitetuista asioista lisää tietoa. Niitä lukiessa on muistettava, että jollekin viinilasillinen ystävän seurassa on hyvinvointia samalla tavoin kuin söisi terveellisen tai maittavan ruoan perheen kesken. Blogin kirjoittaja näkee asiat omalla tavallaan ja se tapa on hänelle oikea, joten jos blogi tuntuu vastenmieliseltä, sitä ei silloin kannata seurata.

Suosituimmat terveysblogit ovat keränneet paljon lukijoita ja niitä seurataan ahkerasti. Monet myös päivittävät niitä usein, joten uusia kirjoituksia tulee tarjolla tiheään. Se tekee blogista mielenkiintoisen. Kirjoittajiakin on hyvin erilaisia, jotkut heistä ovat hyvin huomionhakuisia ja toiset taas mielellään kirjoittavat hiukan neutraalimmin, jolloin lukija voi valita mieleisensä kirjoittajan. Joissakin blogeissa käsitellään aiheita hyvinkin monesta näkökulmasta, joka usein lisää myös lukijoiden mielenkiintoa tekstejä kohtaan.

Terveysblogit