Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Mielenkiintoisia neulontaideoita

Mielenkiintoisia neulontaideoita

  • tehnyt
Neulontaideoita

Tuntuuko sinustakin joskus siltä, että oma neulomisharrastus kaipaa pientä fixaamista? Sukkia ja lapasia on kudottu niin paljon, että niitä voi jakaa naapureillekin. Silloin on se hetki, kun käsityöintoinen tarvitsee uusia neulontaideoita ja pientä buustia sekä twistiä johonkin uuteen. Jokainen puikkoja kilkutteleva tarvitsee haasteita, koska kaikki helpot on jo koettu. Pitäisikö pysyä edelleen vaatteissa vai voisiko neuloa jotain muutakin?

Neulontaideoita sängyn koristeeksi

Tyynynpäällisen saa aikaan suhteellisen helposti eikä se välttämättä tuo haastetta, koska on kuitenkin nopeasti tehty. Sen sijaan peitto vie hetkisen enemmän aikaa, mutta ei ole kohtuutonta, koska sen voi kutoa paksuilla puikoilla sekä kaksinkertaisella langalla. Ihanan palmikkopeiton voi kutoa torkkupeitoksi tai pelkästään koristeeksi sängyn päätyyn päiväpeiton tapaan.

Neuleen kuvioita voi kikkailla käyttämällä sileää nurjaa neuletta tai ainaoikeinneuletta ja palmikkoneule on koko peitteen varsinainen idea. Peiton koko voi olla 100 x 200 senttiä, jolloin siitä on myös iloa torkkujen aikaan. Lisäksi siitä ei tarvitse tehdä pelkästään yksiväristä, joten raitoihin vinkkejä voi kaivella esimerkiksi Kalastajan vaimo -blogista. Se, että haluatko yksivärisen vai raidallisen, on täysin itsestäsi kiinni. Esimerkiksi palmikon voi kutoa sopivalla värisävyllä yksiväriseen peittoon. Jos pohjaväri on harmaa, voit tehdä palmikon pohjasävyä tummempana tai vaaleampana. Neulontaideoita voi poimia vaikka luonnosta.

Toinen neulontaidea on neuloa pieniä ruutuja, vaikka keskenään erilaisia tai kaikki samanlaisiksi ja ommella yhteen, jolloin sänkyyn saa aivan ihastuttavan tilkkupeiton. Sitä voi myös käyttää torkkupeittona ja langaksi voit valikoida esimerkiksi puuvillalankaa. Tilkuista tehty peitto on helpompi tehdä, koska iso peitto ei ole työstämisen ajan sylissä lämmittämässä. Tilkkupeiton tekemiseen sopii erinomaisesti moniväriset langat ja niistä saakin värien hauskaa leikkiä. Eikä peiton tarvitse välttämättä olla värikäs, vaan se toimii hyvin myös yksivärisenä. Jos olet innokas virkkaaja, saat tehtyä tilkut myös virkkaamalla.

Käytännöllinen laukku on oivallinen neulontaidea

Itse tehty laukku on myös käsityönikkarille helppo neulontaidea. Parhaimpia ovat sellaiset mallit, joihin ei tarvitse käyttää ompelukonetta. Tämä ei sinällään haasta sellaista, jolla on paljon kokemusta neulomisesta, mutta sillä saa mukavia luomuksia ainakin kesäksi. Näitä varten on myös erillisiä pakkauksia, jossa kaikki tarvikkeet ovat valmiina eikä esimerkiksi neppareita tarvitse ostaa erikseen. Jos on intoa suunnitella täysin itse kaikki alusta asti, tulee laukusta ainakin persoonallinen. Itse tehtyjä laukkuja voi olla useita erilaisia ja niitä voi vaihdella vaatetuksen sekä värien mukaan.


Laukun voi myös virkata. Toisinaan on vaihtelua tehdä jotakin virkkaamalla ja mikä onkaan mainioin neulontaidea kuin virkata itselleen mukava poncho, joka on joissakin tilanteissa takin korvike. Sen seuraksi voi myös virkata laukun ja niiden sävyt saa toimimaan hyvin yhteen. Poncho -malleja on monenlaisia, mutta ehkä perinteisin on niin sanottu isoäidinneliöinen. Tosin siitäkin on tehty huomattavasti modernimpia versioita. Ponchoon saa nyöreillä ja hapsuilla tarvittaessa koristelua värien lisäksi. Ideoita on niin paljon, että onkohan aika kurkistaa, tarjoisiko onlinecasinosuomi.com vinkkejä lisärahoitukseen.

Ihana huivi virkkaamalla

Kun neulominen alkaa jossakin vaiheessa kyllästyttää, on puikot hyvä vaihtaa virkkuukoukkuun. Virkkaus saattaa vaatia hiukan opettelua, mutta se ei oikeastaan ole yhtään sen vaikeampaa kuin neulominenkaan. Virkkaamalla voi tehdä upeita huiveja, stoolia ja hartiahuiveja jo äsken mainitun ponchon lisäksi. Vapaa-aika kuluu rattoisasti ja työ edistyy nopeasti. Huiveihin on saatavilla monenlaisia ohjeita, joten niitäkin löytyy vaikeampia ja helpompia, sen tason mukaan, mikä sinulla on. Rohkeasti vain virkkuukoukku tai puikot käteen ja käsitöiden kimppuun!

Avainsanat: