Suomalaiset sisustusblogit ovat nykyään varsin laadukkaita sekä tekstiensä että kuviensa puolesta. Se onkin tärkeää, sillä blogien suurin tehtävä on herättää lukijoissaan inspiraatiota ja intoa kokeilla uusia ideoita. Sisustusblogeja on laidasta laitaan, joten jokaisen on mahdollista löytää seurattavakseen omaa tyylisilmää miellyttävä bloggari. Monet kokevat saavansa parhaan hyödyn ja huvin juuri suosikkibloggareidensa pitkäaikaisesta seuraamisesta, jolloin blogin tyyli ja sen pitäjä tulevat tutuiksi.
Suomalaiset sisustusblogit ovat usein ammattimaisia
Suomen suosituimmat sisustusblogit ovat kuin karkkia silmille ja mielelle. Koska blogeja on paljon, ei suosituimpien joukkoon pääseminen ole yksinkertaista. Se edellyttää ammattimaista kuvausjälkeä, säännöllistä ja kohtalaisen tiivistä päivitystahtia sekä uusia ideoita. Blogilla täytyy olla jokin koukku, eli asia, jonka avulla se erottuu kaikista muista. Toisten ideoita kierrättämällä ei synny kestävää suosiota.
Monelle bloggarille blogi tuo lisätuloja tai se on muodostunut jopa päätyöksi. Tyypillisesti bloggari saa tuloja yhteistyöpostauksista ja mainostuloja, mikäli hänen sivuiltaan linkataan eteenpäin. Kaupallisilla alustoilla bloggaavat saattavat saada tuloja myös sen perusteella, kuinka paljon heidän blogiaan luetaan. Blogin kävijäanalytiikan analysoimiseen on tarjolla runsaasti erilaisia mittareita. Toisaalta monelle oma blogi on myös pelkästään rakas harrastus, jota ei pidetä ansaitsemistarkoituksessa.
Suomen suosituimmat sisustusblogit tarjoavat jokaiselle jotakin
Suomalaiset sisustusblogit eivät edusta vain yhtä tyyli- tai sisustussuuntausta, vaan niiden valikoima on laaja. Suosittuja ja asemansa vakiinnuttaneita blogeja ovat esimerkiksi Keltainen talo rannalla, Oma Koti Valkoinen, Valkonen harmaja, Modernisti kodikas ja Homevialaura. Osa sisustusblogeista keskittyy enemmän fiilistelyyn ja esimerkiksi erilaisiin piensisustusratkaisuihin, osa taas tarjoaa enemmän käytännöllisiä tee se itse -vinkkejä tarkkoine ohjeineen ja havainnekuvineen.
Suosituimpien blogien kärkeä voi seurata esimerkiksi suomalaiset sisustusblogit -listalla, joka paljastaa myös muutokset blogien suosiossa. Listoja on lukuisia muitakin, joten yhtä ainoaa ja oikeaa, virallista listaa luetuimmista suomalaisista blogeista ei ole. Lisäksi blogien määrittelyn rajat ovat usein häilyviä: miten erottaa esimerkiksi sisustukseen painottuneen perheblogin, lifestyle-blogin ja sisustusblogin toisistaan?
Millainen on hyvä blogi?
Hyvä blogi on paitsi laadukas, usein myös sellainen, jossa aihepiiri on jollakin tavalla, usein melko tiukastikin rajattu. Blogi, jossa yritetään käsitellä kaikkea maan ja taivaan väliltä, ei yleensä menesty. Valitse aiheesi – oli se sitten kissojen elämä, verovapaat nettikasinot, äitiys tai jotain ihan muuta – ja käsittele sitä raikkaasti. Muista, että vaikka aihe on rajattu, sitä voi käsitellä monesta eri näkökulmasta.
Myös omaa persoonaa on hyvä tuoda esiin blogissa. Lukijat haluavat tietää, keitä ovat ihmiset sisustusblogien takana. Tämä ei tarkoita, että bloggarin pitäisi vuodattaa kko henkilökohtainen elämänsä nettiin, vaan omaa persoonaa kannattaa tuoda esiin omilla ehdoillaan. Lukijat osaavat arvostaa bloggarin omia, aitoja ja perusteltuja mielipiteitä, joiden takana hän seisoo myös silloin, kun kommentoijat ehkä ilmaisevat olevansa eri mieltä.
Suomalaiset sisustusblogit voivat hyvin
Toisinaan kuulee murehdittavan, että blogimaailma on kuihtumassa. On totta, että yhä useampi on siirtynyt esimerkiksi Instagramiin tai muihin palveluihin, joissa visuaalinen puoli on erityisen korostunut. Niille, jotka arvostavat visuaalisuuden lisäksi myös kirjallista ilmaisua, löytyy kuitenkin edelleen luettavaa. Monet bloggarit ylläpitävät myös sekä blogia että Instagram-tiliä, joille he päivittävät hieman erilaisia sisältöjä. Tästä on hyvänä esimerkkinä vaikkapa Sara Parikan blogi.
Parhaiten menestyvät sisustusblogit, joiden pitäjä on onnistunut luomaan vastavuoroisen suhteen lukijoihinsa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi aktiivista vastailua saatuihin kommentteihin, lukijoiden mielipiteiden tiedustelua esimerkiksi aihevalintojen suhteen tai vaikkapa alekoodien jakamista tai arvontojen järjestämistä.
Suomalaiset sisustusblogit tarjoavat paljon lukemista, ja niihin kannattaakin suhtautua ennakkoluulottomasti. Kun annat mahdollisuuden myös sellaisille blogeille, joita et tavallisesti valitsisi ensimmäisenä, laajennat makuasi ja kokemuspiiriäsi. Blogit ovat siitä helppoja hyödykkeitä, että niihin ei ole pakko sitoutua. Kun olet silmäillyt blogia tovin ja saanut siitä käsityksen, voit selittelemättä kenellekään joko jäädä seuraajaksi tai jatkaa matkaa etsimään sinulle vielä paremmin sopivaa blogielämystä.