Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Parhaat ruokablogit Suomessa

Parhaat ruokablogit Suomessa

  • tehnyt
Ruoka-annos

Parhaat ruokablogit voivat vaihdella lukijan mukaan, sillä ruokamakuja on yhtä paljon kuin lukijoitakin. Lisäksi ruokablogitkin voivat olla tyyleiltään hyvin erilaisia. Osa panostaa etenkin leipomuksiin, toinen vege-resepteihin ja kolmas erityisen upeisiin ruokakuviin tarkkojen reseptien sijasta. Suomessa on monia suosittuja ruokablogeja, joiden joukosta löytyy monille luettavaa. Tutustu seuraavaksi muutamaan Suomen parhaimpaan ruokablogiin ja siihen, mitä ne tarjoavat lukijalle!

Mitkä ovat parhaat ruokablogit?

Suosituimmat ruokablogit Suomessa sisältävät muun muassa Peggyn pieni punainen keittiö, Chocochili ja Viimeistä murua myöten. Viimeistä murua myöten esimerkiksi tarjoaa hyvän mielen herkullisia ja ravitsevia kasvispainotteisia ruokia sekä esimerkiksi etnisiä reseptejä. Blogissa näkyy myös bloggaajan kiinnostus luontoon. Peggyn pienin punainen keittiö tunnetaan esimerkiksi hittireseptistään Igorin kana, joka on saanut menestystä somessa.

Chocochili-blogissa kokataan herkullista vegaaniruokaa rennolla otteella. Lue esimerkiksi siitä, kuinka valmistuvat munakoisorullat tofupähkinätäytteellä tai vegaaniset suklaa-proteiiniletut. Suomessa riittää monia muitakin suosittuja ruokablogeja, kuten esimerkiksi Terveelliset herkut, joka tarjoaa reseptien lisäksi myös asiaa hyvinvoinnista ja matkailusta sekä oivalluksia elämästä. Voit lukea myös kesäkurpitsasämpylöistä, lomista Suomessa tai vinkeistä ruokavalion korjaamiseen arjessa monien muiden tekstien lisäksi.

Suosituimmat ruokablogit leipojille

Parhaat ruokablogit leipojille tarjoavat hyvin monipuolisia reseptejä aina perinteisistä leipomuksista uudenlaisiin ideoihin. Kinuskikissa on erityisen suosittu leivontablogi ja myös Suomen suosituin leivontayhteisö. Sivustolta voi hakea reseptejä esimerkiksi leipomustyypin, valmistusajan, vaikeusasteen tai ruokavalion mukaan. Sivustolta löytyy myös yhteisö, jota kautta sinne voi lisätä myös omat leipomuskuvansa sekä verkkokauppa, jossa on monipuolisesti leivontatarvikkeita. Se on siis harvinaisen monipuolinen leivontasivusto.

Monet parhaat ruokablogit leipojille tarjoavat lisäksi muitakin ruokareseptejä. Suosittu Liemessä-blogi panostaa leivontaan, mutta lisäksi esimerkiksi pasta- ja kasvisresepteihin sekä muun muassa kotiaiheisiin blogiteksteihin. Pullahiiren leivontanurkka -blogi taas on tunnettu esimerkiksi viikoittain Ilta-Sanomien Ruokalassa julkaistavista resepteistä, sekä myös TV:stä. Blogi tarjoaa upeita leivontareseptejä arkeen ja juhlaan.

Makuelämyksiä ja ruokalistan suunnitteluapua

Ruokablogit tarjoavat herkullisia ja ainutlaatuisia reseptejä kaikkien kokeiltaviksi. Blogeissa on usein erityisen tarkat ja selkeät ohjeet sille kuinka resepti valmistetaan. Lisäksi tarjolla voi olla vaikkapa kattausvinkkejä. Blogien reseptejä on tarjolla niin kiireisille, suurille perheille kuin myös kulinaristeille. Rentoudu blogin herkullisia reseptejä kokeillen ja tutustu ruoan valmistumista odotellessa vaikkapa blogin muihin teksteihin tai siihen, mitä ovat pikakasinot ja nettipelit.

Esimerkiksi vuonna 2005 perustettu Hellapoliisi on hyvin monipuolisia reseptejä jakava sivusto, jolla vierailee noin 400 000 kävijää kuukausittain. Hellapoliisin viikon ruokalista esimerkiksi tarjoaa viikon ruokalistan, johon on koottu valmiiksi kunkin päivän resepti. Viikon ruokalistaa noudattamalla ei tarvitse miettiä itse, mitä ruokaa tänään tekisi, eikä myöskään etsiä reseptejä.

Parhaat ruokablogit estetiikan ystäville

Esimerkiksi muoti- ja sisustusblogit ovat monille oikeaan silmänruokaa – mutta niin voivat olla myös ruokablogit. Jotain maukasta -blogi tarjoaa upeita ruokakuvia ja blogi onkin palkittu Pink Lady Food Photographer of the Year -palkinnoilla useana vuonna. Bloggaaja tarjoaakin blogin lisäksi myös kuvauskursseja esimerkiksi ruokakuvien ottamiseen kännykällä. Lisäksi blogista löytyy asiaa ruokafilosofiasta, videoita sekä matkustusaiheisia tekstejä.

Monet muutkin ruokabloggaajat panostavat paljon kuviin ja ruokablogit ovat usein oikeaa silmänruokaa niiden hyödyllisten reseptien lisäksi. Kuvien tyyli vaihtelee blogeittain, joten blogeja kannattaa selata löytääkseen itseään miellyttävän tyylin niin kuvien kuin tekstienkin suhteen.

Parhaat ruokablogit eivät aina keskity pelkästään ruokaan. Moni bloggaaja pitää esimerkiksi lifestyle-blogia, jossa on herkullisten ruokaohjeiden lisäksi tasapuolisesti esillä muitakin aiheita. Esimerkiksi suosittu blogi Sara Tickle tarjoaa monien muiden aiheiden lisäksi myös reseptejä ja ravintolasuosituksia. Sara Ticklen ja muiden lifestyle-blogien reseptit ja ruokatekstit löytää yleensä helposti blogin aihetunnisteiden avulla. Koko blogia ei siis tarvitse selata läpi löytääkseen ruokatekstit.

Avainsanat: