Viikonloppukokki

Blogi viikonloppukokin ja hänen perheensä ruuasta arjessa ja juhlassa, kotona ja reissussa.

Postaukset
{{ averageValue }} / {{ maxValue | number }}

Hummus - loisto tahna leivän…

Viikonloppukokki
Julkaistu 4 tuntia sitten

Kaipaatko jotain uutta leivän päälle? Minun vinkkini on hummus. Kikherneistä ja tahinista valmistettu tahna sopii kastikkeeksi tai dipiksi melkein mille vaan: salaatille, falafeleille miksei lihapullillekin. Hummuksen valmistaminen säilötyistä kikherneistä on helppoa. Tarvitset vain…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Uunijäätelö - viikonloppukokki…

Viikonloppukokki
Julkaistu 7 päivää sitten

Aika ajoin näitä retroherkkuja putkahtelee mieleen. Uunijäätelö eli baked alaska tuli mieleeni pakastinta järjestellessäni. Pakkaseen oli jäänyt pieni pala vaniljajäätelöä. Tiedän, että jäätelönrakastajille pakastimeen unohtunut paketin loppu kuulostaa utopialta, mutta meillä

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Soppalauantain luksuskeitto:

Viikonloppukokki
Julkaistu 10 päivää sitten

Meillä on nyt päästy poronlihan makuun. Viimeksi jo kirjoittelin poronkäristyksestä, ja siitä miten Lumiporosta tuotiin porolähetys miltei kotiovelle. Poropaketissa oli myös keittolihaa, josta tein samaan tapaan keiton kuin naudan keittolihasta. Taitaa tämän talvinen perinteinen…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Poronkäristys on pala Lappia

Viikonloppukokki
Julkaistu 17 päivää sitten

Poronkäristys ei ole pelkkä Lapin herkku. Aika ajoin meillä syödään sitä kotonakin, vaikka se ehdottomasti kuuluu ruokiin, joita syödään Lapissa lomilla. Käristyslihaa on myytävänä jopa markettien pakastealtaissa, mutta siltikin olen tähän asti ostanut poron lihakauppiaalta…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Kaamosjoulu Lapissa

Viikonloppukokki
Julkaistu 20 päivää sitten

Sinisestä unelmasta tuli sinistä todellisuutta, kun toteutimme erään kesäisen keskustelun jälkeen syntyneen ajatuksen, ja lähdimme viettämään valkeaa joulua Lappiin kaamoksen keskelle. Saimme joululomalta enemmän kuin mitä uskalsimme edes toivoa. Lapissa oli tavattoman kaunista ja…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Ruokavuosi 2017

Viikonloppukokki
Julkaistu 30 päivää sitten

Tutkailin viimevuoden tilastoja, ja totesin, että 2017 julkaistujen reseptien top 10 kertoo aika paljon paitsi omasta ruokavuodestani myös ajasta ja sen ilmiöistä. Vuoden 2017 suosituimpien reseptien kautta selviää myös, jotain siitä miten suhtaudun asioihin ympärilläni, ja mikä on…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Sinappi- ja valkosipulisilakoita -

Viikonloppukokki
Julkaistu kuukausi sitten

Mikähän siinä onkin, että silakoista ei juuri tule laitettua ruokaa kuin jouluna. Hyviähän nuo olisivat muutoinkin, mutta enpä muista koskaan esimerkiksi paistaneeni silakkapihvejä, vaikka kalaa syömmekin ihan mielellämme. Sanonta pieniä ovat silakat joulukaloiksi ei siis pidä kutiansa…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Praha - minun kaupunkini

Viikonloppukokki
Julkaistu kuukausi sitten

Pitkä viikonloppu joulukuisessa Prahassa kävi aurinkolomasta. Sitä ei joulukuiselta matkalta osannut odottaa, mutta niin vain pääsimme nautiskelemaan meille tutusta kaupungista auringon paistaessa siniseltä taivaalta. Kun aurinko laski, syttyivät jouluvalot. Kaupunki oli kauniisti valaistu.

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Palsternakkalepuskat -

Viikonloppukokki
Julkaistu kuukausi sitten

Vaikka päivälliseltä jäisi hyvinkin pieni määrä pyrettä tai sosetta, se kannattaa ilman muuta pelastaa talteen. Parista desistä pyrettä saa leivottua lepuskoita, jotka ovat pieniä leipäsiä. Rieskoja ehkä tarkemmin sanottuna. Perunamuusin lopusta tehdyt perunalepuskat lienevät monille…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Porkkana-bataattikeitto Kasvis…

Viikonloppukokki
Julkaistu kuukausi sitten

Kasvis on monipuolinen ruokakirja kasviksista. Se on selkeästi tarkoitettu kasvissyöjille, mutta irtoaa kirjasta inspiraatiota kaltaiselleni sekasyöjällekin. Meidän perheessä syödään monipuolisesti kasviksia, mutta valitettavan usein kasvikset ovat sivuroolissa. Yleensä kasvikset…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Rommihedelmät

Viikonloppukokki
Julkaistu kuukausi sitten

En valehtele, enkä edes liioittele yhtään, kun kerron, että viime lauantaina nautin yhden elämäni parahista illallisista. Rommihedelmät olivat täydellisen kotona kokatun illallisen päätös. Vähän tuonnenpana kerron jälkiruuan yksinkertaisen reseptin, mutta ensin ajattelin hehkuttaa…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Kookosriisipuuro - taas…

Viikonloppukokki
Julkaistu kuukausi sitten

Monta vuotta kärvistelin ja söin epämiellyttävän värisiä riisipuuroja. Laktoosittomalla maidolla on tapana muuttua pitkässä kypsennyksessä punaiseksi. Makuun maidon punastuminen ei mielestäni vaikuta, mutta vuosia kuitenkin kaipasin valkoista riisipuuroa. Viime vuonna keittelin…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Alleduuri on kahvila, jonka…

Viikonloppukokki
Julkaistu kuukausi sitten

Alleduurissa on vitriinit täynnä herkkuja ja kahvilan sijaintikin on kaupungissa liikkuvalla mainio. Niin minä kuvailisin Alleduuria. Paitsi että kahvila on oikeasti paljon enemmän, ja paljon isompi juttu.Alleduuri on kahvila, jossa ei käytetä maitoa, vehnää, ohraa, ruista, kananmunaa,

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Omenasiiderissä haudutetettujen…

Viikonloppukokki
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Possu kuuluu viikonloppukokkilassa ennen kaikkea kesään ja grilliin. Uusin possuihastukseni on possunposket. Pitkään haudutettu murea liha on väriltään niin tummaa, ettei uskoisi sen possua olevankaan. Makukin on hieman erilainen kuin esimerkiksi fileessä tai kinkussa. Possunposket vaativat…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Beaujolais Nouveau 2017 - taas on…

Viikonloppukokki
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Tänä vuonna marraskuun kolmas torstai tuli ihan puskista. Netissä luin Turun Sanomien artikkelin, joka kehotti kokeilemaan Beaujolais Nouveauta sushin kanssa. Hullua ei tarvinnut paljon yllättää. Ruokatunnilla kipaisin viinit ja sushit valmiiksi iltaa varten. Viini ja sushit odottelivat…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Kylmäsavulohirullaa, mätimoussea…

Viikonloppukokki
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Isänpäivän lounaan alkuruokalautanen koottiin muutamista erilaisista kala-annoksista. Lautaselle nostettiin mallasleivän päälle koottu kuhaceviche ja keltuainen confit sekä kylmäsavulohirullaa. Kylmäsavulohirullan valitsin lautaselle sen vuoksi, että se oli ainoa osa, jonka tiesin…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Burgundinpataa - hirveän huono…

Viikonloppukokki
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Heti alkuun on tunnustettava, että olen hirveän kateellinen niille, joilla riistaa on saatavilla omasta takaa. Onneksi toisinaan onnistuu kauppahallista tai muista hyvin varustelluista liikkeistä ostamaan hirveä ja muutakin riistaa. Hintahan tosin on suolainen, mutta riistassa joka penni tuntuu…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Puolukkainen kakku ja…

Viikonloppukokki
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Kovin suuri tunnustus ei ole, että pidän valtavasti kermakakuista. Sitä olen hehkuttanut monesti muun muassa tehdessäni Maunon päivän kakkua, tai silloin kuin koin ahaa-elämyksen täytekakkupohjien kanssa. Tunnustuksen piiriin menee kuitenkin jo se, että käpykakku, sellainen kaupasta…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Halstrattua siikaa ja papusalaattia

Viikonloppukokki
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Halstrattu siika on huolella harkittu ruoka. Sitä on suunniteltu kohta kymmenen vuotta. Kohta kymmenen vuotta olemme nimittäin asuneet nykyistä kotiamme. Tämä koti on ensimmäinen, jossa meillä on takka, ja koko ajan on ollut mielessä, että pitäisi valmistaa takassa ruokaa. Halsteri…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Karitsaconfit, röstiperunaa,

Viikonloppukokki
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Vähän epämääräisen kokoiset ja näköiset luulliseet karitsan etuselän palat olivat jääneet pyörimään pakastimeen viimeisinä tammikuussa haetusta karitsasta viimeisenä. Idea karitsan confaamisesta eli kypsentämisestä öljyssä sai oikeastaan alkunsa Campasimpukan rohkaisemana.

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Som Tam eli thaimaalainen…

Viikonloppukokki
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Som Tam eli thaimaalainen papaijasalaatti toimi lääkkeenä matkakuumesseen, joka vain pahentui entisestään, kun selailin Thaimaan matkakuvia muutaman vuoden takaa. Tähän aikaan vuodesta sitä alkaa kaivata aurinkoon ja lämpöön. Koska kaikki matkakuvat ovat koneen kovalevyllä, tein…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Gnocchi olikin yllättävän helppo…

Viikonloppukokki
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Aivan turhaa olen roikottanut gnoccheja to do-listalla. En ole mikään näpertelijä, ja sen vuoksi ajatus gnocchien parissa piipertelystä pelotti. Suorastaan kauhistutti. Näin mielessäni kauhukuvia megalomaanisesta taikinasta, joka ei leipomalla lopu. Tässä päivänä eräänä päätin…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Salvialla maustettu omenahillo

Viikonloppukokki
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Olen jo aiemminkin kehunut paikallista fb-ryhmää, jossa metsän- ja puutarhanantimet, leivonnaiset ja ruuat vaihtavat omistajaa kohtuullista korvausta vastaan. Itse olen ollut Marjapörssissä vain tyytyväisenä ostajana, vaikka varmasti voisin myydä esimerkiksi hilloa, joka on keitetty…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Syksynvärinen porkkanagranola

Viikonloppukokki
Julkaistu 3 kuukautta sitten

Kirjoitin jo kerran aiemmin siitä, miten myslin ostaminen kotiin on hankalaa. Samalla julkaisin granolan eli paahdetun myslin ohjeen. Itse tehden myslistä saa mieleistä, ainakin tekijä. Usein granolaan laitetaan kuivattuja hedelmiä, mutta tällä kerralla en laittanutkaan granolaan keltaisten…

  • 2602
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}