Viikonloppukokki

Blogi viikonloppukokin ja hänen perheensä ruuasta arjessa ja juhlassa, kotona ja reissussa.

Postaukset
{{ averageValue }} / {{ maxValue | number }}

Omenasiiderissä haudutetettujen…

Viikonloppukokki
Julkaistu 2 päivää sitten

Possu kuuluu viikonloppukokkilassa ennen kaikkea kesään ja grilliin. Uusin possuihastukseni on possunposket. Pitkään haudutettu murea liha on väriltään niin tummaa, ettei uskoisi sen possua olevankaan. Makukin on hieman erilainen kuin esimerkiksi fileessä tai kinkussa. Possunposket vaativat…

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Beaujolais Nouveau 2017 - taas on…

Viikonloppukokki
Julkaistu 3 päivää sitten

Tänä vuonna marraskuun kolmas torstai tuli ihan puskista. Netissä luin Turun Sanomien artikkelin, joka kehotti kokeilemaan Beaujolais Nouveauta sushin kanssa. Hullua ei tarvinnut paljon yllättää. Ruokatunnilla kipaisin viinit ja sushit valmiiksi iltaa varten. Viini ja sushit odottelivat…

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Kylmäsavulohirullaa, mätimoussea…

Viikonloppukokki
Julkaistu 5 päivää sitten

Isänpäivän lounaan alkuruokalautanen koottiin muutamista erilaisista kala-annoksista. Lautaselle nostettiin mallasleivän päälle koottu kuhaceviche ja keltuainen confit sekä kylmäsavulohirullaa. Kylmäsavulohirullan valitsin lautaselle sen vuoksi, että se oli ainoa osa, jonka tiesin…

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Burgundinpataa - hirveän huono…

Viikonloppukokki
Julkaistu 10 päivää sitten

Heti alkuun on tunnustettava, että olen hirveän kateellinen niille, joilla riistaa on saatavilla omasta takaa. Onneksi toisinaan onnistuu kauppahallista tai muista hyvin varustelluista liikkeistä ostamaan hirveä ja muutakin riistaa. Hintahan tosin on suolainen, mutta riistassa joka penni tuntuu…

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Puolukkainen kakku ja…

Viikonloppukokki
Julkaistu 16 päivää sitten

Kovin suuri tunnustus ei ole, että pidän valtavasti kermakakuista. Sitä olen hehkuttanut monesti muun muassa tehdessäni Maunon päivän kakkua, tai silloin kuin koin ahaa-elämyksen täytekakkupohjien kanssa. Tunnustuksen piiriin menee kuitenkin jo se, että käpykakku, sellainen kaupasta…

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Halstrattua siikaa ja papusalaattia

Viikonloppukokki
Julkaistu 17 päivää sitten

Halstrattu siika on huolella harkittu ruoka. Sitä on suunniteltu kohta kymmenen vuotta. Kohta kymmenen vuotta olemme nimittäin asuneet nykyistä kotiamme. Tämä koti on ensimmäinen, jossa meillä on takka, ja koko ajan on ollut mielessä, että pitäisi valmistaa takassa ruokaa. Halsteri…

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Karitsaconfit, röstiperunaa,

Viikonloppukokki
Julkaistu 21 päivää sitten

Vähän epämääräisen kokoiset ja näköiset luulliseet karitsan etuselän palat olivat jääneet pyörimään pakastimeen viimeisinä tammikuussa haetusta karitsasta viimeisenä. Idea karitsan confaamisesta eli kypsentämisestä öljyssä sai oikeastaan alkunsa Campasimpukan rohkaisemana.

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Som Tam eli thaimaalainen…

Viikonloppukokki
Julkaistu 24 päivää sitten

Som Tam eli thaimaalainen papaijasalaatti toimi lääkkeenä matkakuumesseen, joka vain pahentui entisestään, kun selailin Thaimaan matkakuvia muutaman vuoden takaa. Tähän aikaan vuodesta sitä alkaa kaivata aurinkoon ja lämpöön. Koska kaikki matkakuvat ovat koneen kovalevyllä, tein…

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Gnocchi olikin yllättävän helppo…

Viikonloppukokki
Julkaistu 27 päivää sitten

Aivan turhaa olen roikottanut gnoccheja to do-listalla. En ole mikään näpertelijä, ja sen vuoksi ajatus gnocchien parissa piipertelystä pelotti. Suorastaan kauhistutti. Näin mielessäni kauhukuvia megalomaanisesta taikinasta, joka ei leipomalla lopu. Tässä päivänä eräänä päätin…

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Salvialla maustettu omenahillo

Viikonloppukokki
Julkaistu 29 päivää sitten

Olen jo aiemminkin kehunut paikallista fb-ryhmää, jossa metsän- ja puutarhanantimet, leivonnaiset ja ruuat vaihtavat omistajaa kohtuullista korvausta vastaan. Itse olen ollut Marjapörssissä vain tyytyväisenä ostajana, vaikka varmasti voisin myydä esimerkiksi hilloa, joka on keitetty…

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Syksynvärinen porkkanagranola

Viikonloppukokki
Julkaistu kuukausi sitten

Kirjoitin jo kerran aiemmin siitä, miten myslin ostaminen kotiin on hankalaa. Samalla julkaisin granolan eli paahdetun myslin ohjeen. Itse tehden myslistä saa mieleistä, ainakin tekijä. Usein granolaan laitetaan kuivattuja hedelmiä, mutta tällä kerralla en laittanutkaan granolaan keltaisten…

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Suppilovahverosuola on ihanan…

Viikonloppukokki
Julkaistu kuukausi sitten

Suppilovahvero on helppo sieni aloittelijankin kerättäväksi. Sille ei löydy myrkyllistä näköislajia. Tällaiset heti pannulle valmiit sienet ovat siinäkin mielessä helppoja, että ne eivät vaadi sen kummempaa käsittelyä. Maultaankin suppilovahvero on tuoreena melko mieto. Säilöttynä

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Suppilovahveropesto tuoreista…

Viikonloppukokki
Julkaistu kuukausi sitten

Viimeiset tuoreet suppilovahveroni hupenivat suppilovahveropestoon. En usko, että enää lähden tänä syksynä sienimetsään, joten suppilovahveropesto oli kauden viimeinen tuoreista sienistä valmistettu ruoka. Säilöttyjä sieniä kyllä riittää. Sieniä on pakastimessa, jääkaapissa…

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Suppilovahverohillo - kun sieniä

Viikonloppukokki
Julkaistu kuukausi sitten

Hyvinä sienivuosina malttaa kokeilla uusia reseptejä ja käyttää tuoreita sieniä säästelemättä. Huonompina vuosina tulee mietittyä tarkasti mihin malttaa käyttää litran tuoreita sieniä. En muista, että juuri suppilovahveroista olisi minään vuonna ollut pulaa. Silti…

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Helppo suppilovahverolevite ja…

Viikonloppukokki
Julkaistu kuukausi sitten

Viime lauantai kului sienimetsällä. Tarkemmin ottaen suppilovahveroita poimien. Satoisana sienenä suppilovahvero on kiitollinen kerättävä. Apukokeilla, kaikilla kolmella, oli korit täynnä suppiksia. Oma korini oli vain puoliksi täynnä. Oma korini tosin oli lasten koreja suurempi, mutta…

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Kesäkurpitsapiiras on ehkä

Viikonloppukokki
Julkaistu kuukausi sitten

Loppuviikosta jääkaappi on usein tyhjää täynnä. Viime viikolla yhtenä päivänä oli taas edessä tilanne, jolloin ruokaa piti keksiä käytännössä tyhjästä jääkaapista. Lähtökohtana oli kesäkurpitsa, joka keikkui yksinäisenä vihanneshyllyllä. Käytönnössä tyhjästä

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Aromaattinen tyrni-pannacotta vie…

Viikonloppukokki
Julkaistu kuukausi sitten

Havahduin siihen, etten ole aikoihin julkaissut menua, vaikka lauantai-iltaisin meillä on lähes poikkeuksetta tapana syödä alku-, pää- ja jälkiruoka. Jos oikein irrotellaan, alkuruokia ja/tai jälkiruokia saattaa olla kaksikin. Viimeisimmän lauantaisen aterian päätti tyrni-pannacotta,

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Kokonaisena paistettu kukkakaali

Viikonloppukokki
Julkaistu kuukausi sitten

Liemessä-blogissa lanseerattiin kukkakaalitalkoot elokuun puolessa välissä, jolloin näytti siltä, että kukkakaalit mätänevät peltoon. Osallistuin silloin elokuussa Jennin kukkakaalitalkoisiin tahinilla maustetulla kukkakaalilla. Koska pidän kukkakaalista kovasti, olen jatkanut talkoilua…

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Kesäkurpitsa-broilerivuoka on…

Viikonloppukokki
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Viime syksynä valmistin kesäkurpitsagratiinia Kipparin morsiamen ohjeella. Silloin tuli todettua, että vaikka kesäkurpitsagratiini sopi ruuaksi sellaisenaan, se kelpaisi hyvin lisäkkeeksi. Nyt päädyin tuunaamaan kesäkurpitsagratiinia niin, että ruskistin vuokaan myös broileria, jolloin…

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Salvialla maustettu sienipiirakkaa

Viikonloppukokki
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Vähän aikaa sitten kyselin vinkkejä salvian käyttöön. Maalaisbistron Anne kertoi salvian sopivan kaikkeen, jopa jälkiruokaan ja eikös vaan seuraavana päivänä näin lehdessä ohjeen omenapiirakasta, joka oli maustettu salvialla. Vähän lueskeltuani totesinkin, että näin se taitaa olla…

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Kaalikääryleet - Viikonloppukokki…

Viikonloppukokki
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Olen saanut viime aikoina kovasti uusia lukijoita. Tervetuloa mukaan! Olethan huomannut, että Viikonloppukokin kuulumisia pystyy seuraamaan myös facebookissa. Painamalla tykkää-painiketta facen-päivittyminen näkyy uutisvirrassasi. Ja kiitos myös kommenteista, joita olen saanut eri kanavia…

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Smetana punajuuret - arki-illan…

Viikonloppukokki
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Kotoa pois vietetty viikonloppu tarkoittaa sitä, että arki-iltoina ruuan valmistus on aloitettava A:sta. Maanantaina töistä tultuani laitoin ensimmäisenä punajuuria kiehumaan. Sitten laitoin hellalle toisenkin vielä toisenkin kattilan ja vasta sitten riisuin takin ja vaihdoin kotivaatteet.

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Elinvoimaa kotimaasta - Kauhajoen…

Viikonloppukokki
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Ruoka ja ruokaharrastus on kuljettanut Viikonloppukokkia viime aikoin. Kesän taittuessa syksyyn minulla oli mahdollisuus vierailla Kauhajoen Ruokamessut tapahtumassa. Tapahtuma järjestetetään kuluvana viikonloppuna, syyskuun ensimmäisenä, Kauhajoella Hämes-Havusen idyllisessä

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}

Maunon päivän mustikkatäytekakku

Viikonloppukokki
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Kermakakku on kermakakku! Käytän hyväkseni jokaisen mahdollisuuden tehdä täytekakkua. Niin hyvää se on. Viimeksi kun oli tilaisuus valmistin kermakakun, joka maistui mustikalle, valkosuklaalle ja kardemummalle. Naked cake on viikonloppukokin keittiössä yhä edelleen testaamatta. Meillä

  • 2416
  • 1
  • {{ numLikes || 2 }}