Kokeileva keittiöni

Kokeilevassa keittiössä laitetaan ruokaa ilman reseptejä ja mittoja. Kokkailussa rajana on vain mielikuvitus. Keksimisen iloa ja epäonnistumisista oppimista.

Postaukset
{{ averageValue }} / {{ maxValue | number }}

Kengurua sous vide

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 2 päivää sitten

Täytin tuossa vuosia ja mulla oli vain yksi synttäritoive: saan kokata ihan rauhassa. Tarkoitus oli tehdä kolme ruokalajia, mutta lapsonen halusikin tehdä jälkkäriksi kakun. Siksi mulle jäi vain kaksi lajia tehtäväksi. Nyt keskitytään niistä pääruokaan eli kenguruun. Ostin siis…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Nopea reissu Tallinnan…

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 9 päivää sitten

Huoh. Tässä on mennyt yli puoli vuotta. Blogin kirjoittaminen oli mulle hauskaa ja kivaa, mutta sitten tuli asioita ja kirjoittaminen ei enää ollut kivaa. Eikä oikein ruokaakaan jaksanut laittaa tai ainakaan nauttia kokkaamisesta. Nyt on pitkästä aikaa ollut fiilis, että kokkaaminen on…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Simpukat chilillä ja limellä

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 8 kuukautta sitten

Aaaai että kun piiiitkän ja rankan työviikon jälkeen miettii, että mitä sitä jaksaa tehdä vai jaksaako mitään? Sitten menee lähikauppaan ja kas, siellähän on pussillinen simpukoita kalatiskillä, ihan vain mua odottamassa. Simpukat on niin helppo ja edullinenkin herkku. Esivalmisteluna…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Hui, Halloween!

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 8 kuukautta sitten

Taas on se aika vuodesta. Monissa perheissä aloitetaan jouluvalmistelut jo lokakuussa, meillä aloitetaan halloweenvalmistelut jo syyskuussa. Meillä halloween on yhtä olennainen osa vuoden juhlakalenteria kuin on joulu, vappu ja juhannuskin. Eipä tähän juhlintaan sen syvällisempää syytä

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Surf'n turf Väli-Amerikan tapaan.

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 8 kuukautta sitten

Väli-Amerikan. Miksi noin epämääräinen ilmaisu? No koska mä en tuon seudun aidoista mauista tiedä mitään niin en kehtaa väittää tätä vaikka Karibialaiseksi. Cross-kitchen ja lallallaa, kuha on hyvää. Ihan ei mennyt kuten olisin halunnut koska lähikaupan valikoima petti. En…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Ravintola Maya Bar & Grill

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 8 kuukautta sitten

Viime keväänä havaitsimme, että Cats tulee Hartwall-areenalle. Liput ostettiin välittömästi. Lähtijöiksi muotoutui lopulta kuuden naisen seurue. Samainen seurue arvostaa ruokaa, aina silloin tällöin syödään yhdessä, milloin milläkin teemalla. Siispä perjantai-illan Catsin jälkeen…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Tartarpihvi punajuurivaahdolla

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 9 kuukautta sitten

Tartarpihvi. Se on kuulkaas ihanaa. Se on mun ja mun lapsen yhteinen kestoherkku. Tänään olin luvannut tehdä tartarpihviä, tai tarzania, kuten sitä meillä kutsutaan. Mä usein kokeilen erilaisia lisukkeita ja pieniä juttuja, jotka erottaa tartarin ihan perus tartarpihvistä. Nyt mun teki…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Täytettyä mustekalaa

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 9 kuukautta sitten

No nyt on. Löysin tuossa taannoin ihanan reseptin täydellisen murealle mustekalalle. Jo silloin tuli hinku täyttää nämä mustekalat ja tänään sitten kokeilin.Eli, mulla oli mustekalan jotain osaa kolme kappaletta. Ostin sen Disas Fishin pakastealtaasta nimellä mustekalan lihaa. Oletan,

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Oh, fuck - talkookammoisen…

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 9 kuukautta sitten

Että niinku mitäh? Mistä tässä nyt on kyse? No siitä, että on ihmisiä, jotka on aktiivisia lasten harrastuksissa ja muussa. Joukkueenjohtajia, seuran puheenjohtajia, aina innokkaita talkoolaisia, jotka leipoo kuusisataa pellillistä mokkapaloja ja ompelee yöt esiintymisasuja. Sit on…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Syödään yhdessä sadonkorjuun…

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 9 kuukautta sitten

Näinköhän me saataisiin tästä ihan kunnolla jatkuva perinne? Syödään yhdessä, siis. Olemme muutaman kerran nyt nykyisten ja entisten työkaverien kesken kokoontuneet jonkun luo syömään pitkän kaavan mukaan. Edellisen kerran tehtiin makumatka Espanjaan ja silloin jo päätettiin, että

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Helppo mökkipiirakka hieman…

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 10 kuukautta sitten

Mökkipiirakka. Miksi ihmeessä se on mökkipiirakka? Siksi, että meillä ei ole mökillä juoksevaa vettä ja siksi kokkaaminen tapahtuu tiskiä säästellen. Tämän piirakan valmistamiseen tarvitaan astioina vain yksi kulho, vuoka ja jos haluaa niin lusikka. Ja lisäksi tämän tarveaineista…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Täydellisen mureaa mustekalaa…

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 10 kuukautta sitten

Makumuistoja nuoruudesta. Tiedättekö sellaisen herkullisen ihanan maun jostain reissusta? Sellaisen, jota ei vaan löydy muualta? No, tämä on oikeastaan suutuntuma. Mä olen aina ollut örkkikammoinen (örkkejä ovat äyriäiset, etanat ja muut epäilyttävät eväät) ja muistan, kun…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Lapsellisen helppo focaccia ja…

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 10 kuukautta sitten

Miksi focaccia on lapsellisen helppo? No tietysti, koska sen ohje on NAM! Lasten keittokirjasta. Meillä on kotosalla tuo kirja ja siellä tosiaan on helppoja reseptejä, jotka sopii joko yksin lasten kokkailtavaksi tai sitten yhteiseen puuhasteluun.Herkullinen focaccia syntyy (hieman kirjan…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Syökää heppaa!

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 10 kuukautta sitten

No ei se taida vallan tuntematon olla, mutta ilmeisesti kuitenkin monen ruokapöytään päätyy ennemmin nautaa kuin heppaa. Mä taas pyrin käyttämään mieluummin heppaa kuin nautaa. Miksikö? Kotimainen hevosenliha on eettinen valinta, se on edullisempaa kuin naudanliha ja se on pirun paljon…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Vegaaniset nugetit

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 10 kuukautta sitten

Mun lapseni esitti taannoin toiveen, että meillä olisi kotona vähintään kerran viikossa kasvisruokaa. Ensiksi mietin, että mikäs siinä. Joskus muinoin meni monta vuotta, etten laittanut liharuokia ollenkaan. Mutta kun aloin miettiä, mitä mä silloin kokkasin niin tulin siihen tulokseen,

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Mintulla maustettu mustikkahillo

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 10 kuukautta sitten

Joskus tapahtuu jotain täälläkin. Eli kotikylällä järjestettiin pikniktapahtuma. Aivan loistava idea sellaisessa kylässä, jossa ei tunneta edes vappupiknikiä (asia, jota en suostu ymmärtämään vieläkään, vaikka olen asunut täällä pian 20 vuotta) paitsi meidän leikkipuistossa,

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Pikkuisen parempi leipävanukas

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 11 kuukautta sitten

Löysin kaapista kuivahtaneen leivän. Teen useinkin sellaisia löytöjä, mä kun en itse hirveästi leivästä välitä eikä tuo lapsikaan niin. Puoliso kun lähtee reissuun niin kaapissa on aina paaaljon leipää, joka sitten meiltä kahdelta jää syömättä. Nyt herkkuhammasta kolotti ja…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Lämmin salaatti eli perunan uusi…

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 11 kuukautta sitten

Mä olen viime aikoina ihastunut lämpimiin salaatteihin. Ja varsiselleriin. Meille oli jäänyt yli keitettyjä varhaisperunoita ja siitä se sitten lähti... Mulle peruna on aina ollut vähän turhake. Mauton ja sellanen... turhake. Mieluummin tuhlaan nälkäni johonkin oikeasti hyvään. Nyt…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Täydellinen täyte…

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 11 kuukautta sitten

Mua on monta päivää vainonnut pullahimo. Sellaisen täydellisen töhnäisen pullan himo. Sellaisen pullan, joka on sisältä melkein, mutta ei ihan raaan puolella. Ja ennen kaikkea sellaisen, jossa on täydellisesti pullataikinaan imeytyvä täyte, joka tekee ihan mahdottomaksi sanoa, missä on…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Syödään yhdessä goes Espanja.

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 11 kuukautta sitten

Tuossa keväämmällä syötiin yhdessä ihanien naisten kanssa. Nykyisiä ja entisiä työkavereita keskittymässä puhtaasti herkutteluun. Jostain, en muista mistä, tuli idea, että seuraavan kerran syödään espanjan henkeen. Ihan churrohimosta se taisi lähteä... Syömäpaikka valikoitui…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Helppo ja herkullinen kahden…

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 11 kuukautta sitten

Nythän kaikki kahden tai maksimissaan kolmen raaka-aineen jutut on hitti ja trendi ja kova sana ja hip. No mä olen nyt kerrankin ihan trendien harjalla tai jotain, koska mä tein kahden suklaan ja kolmen raaka-aineen suklaamoussea. Tästä ei kyllä varmaan mousse helpommaksi mene. No jos haluaa…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Mitä ihmettä, ravintola Kuwano??

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 11 kuukautta sitten

Aiemmin kirjoitin ylistävän postauksen ravintola Kuwanosta. Nyt taas lapsukaisen reissattua pyysin neidin taas sushinhimoisen äidin lounasseuralaiseksi.Nnnnam. Sushit olivat taas herkullisia ja monipuolisia. Ei mitään valittamista. Oli mustekalaa (jota en edes syö, mutta moni muu varmaan…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Okashi-melonia ja manchegoa

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 11 kuukautta sitten

Viime maanantaina se alkoi. Työt siis. Lyhykäisen loman jälkeen alkoi arkinen aherrus. Haahuillessani kauppassa lounastarvikkeita etsimässä päätin, että loppukoot loma, mutta mä ainakin syön herkkulounaat! En ole ikinä oikein lämmennyt meloneille vesimelonia lukuunottamatta, mutta nyt…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}

Herkullinen paprikakastike…

Kokeileva keittiöni
Julkaistu 11 kuukautta sitten

Reilu viikon kuluttua syödään yhdessä. Eli nykyisiä ja entisiä työkavereita herkuttelee perusteellisesti. Tällä kertaa teemana on Espanja ja sain päähäni, että haluan tehdä lohta ja sille kastikkeen paahdetusta paprikasta ja paahdetusta valkosipulista. Luulisin, että hieman…

  • 882
  • 0
  • {{ numLikes || 0 }}