Appelsiineja ja Hunajaa

Blogissa kokataan paljon kasvisruokaa ja otetaan inspiraatiota lähialueesta,eli itäisen Välimeren keittiöstä.

Postaukset
{{ averageValue }} / {{ maxValue | number }}

Moni kakku päältä kaunis

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu päivä sitten

Minulla ei ollut lainkaan tarkoitus tehdä sitruunaista ricottakakkua.....Ricotta ei edes tullut mieleeni. Mutta kun lähiseudun jättimarketissa oli viikon aikana monet tuotteet puoleen hintaan, mukaan lukien ricotta, niin ostoskoriin tarttui 2 ricottapurkkia. Ajattelin tehdä sitruunaisen…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Persimonijuustokakkukupit…

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 5 päivää sitten

Nyt on selvästi persimonien aika täälläpäin: kauniin oranssisia hedelmiä näkyy joka paikassa. Oikeastaan täällä kehitetty parkkihapoton ja siemenetön versio persimonista on sharonhedelmä, mutta tuo persimoni kuulostaa niin kauniilta joten kutsun sitä siksi tässä ohjeessa.

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Bataattipaistos

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 11 päivää sitten

Viime viikolla kodin lähellä olevassa vihanneskaupassa bataatit olivat tarjouksessa, ja tuli ostettua niitä hieman suurempi määrä: sekä pieniä että suuria bataatteja. Tein niistä esimerkiksi hieman erilaisen version bataattisuklaakakusta, bataattitahnaa , ja bataattiranskiksia. Niidenkin…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Appelsiineja ja Hunajaa -blogin 9.

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 18 päivää sitten

Rakas ruokablogini täytti 9 vuotta muutama päivä sitten. Herranjestas, miten siitä on jo niin kauan.. Lokakuun 30. päivänä vuonna 2008 kirjoitin blogiin ensimmäisen reseptipostaukseni; vegaanisesta mango-limejäätelöstä. Siitä se sitten alkoi kunnolla, ja ruuasta bloggaaminen on siitä

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Herkkutahnaa paahdetusta

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 22 päivää sitten

Vihanneksista saa tehtyä niin hyviä tahnoja leivän päälle. Tämä tuli mieleeni yhtenä päivänä kun söimme ystävän kanssa kevyen aamiaisen eräässä viehättävässä kahvilassa, jossa aamudiiliin kuuluu kuuma juoma ja puolikas leipä, joka itse asiassa käsitti kaksi reilun kokoista…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Lämmittävä kulhollinen…

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 25 päivää sitten

Viime viikon flunssaisen olon hieman parannuttua teki mieli kulhollinen jotain lämmittävää sekä helppotekoista. Sellainen on tämä nuudelikulho vihanneksilla , riisinuudeleilla , tofulla ja ihanalla kookos-maapähkinäkastikkeella. Tätä olen tehnyt aiemminkin; esim Amerikan pikkuserkkuni…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Flunssaisen pelastus

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu kuukausi sitten

Että pitikin puhjeta flunssa...Juuri kun olin ajatellut mennä ottamaan flunssarokotteen (sairaskassastani soitetaan ellen ota rokotetta, astman vuoksi). Olen jo vuosia tehnyt 3 aineksen tahnaa helpottamaan flunssan oireita, mutta en ole tainnut laittaa sitä tänne blogiin, joten laitetaan se…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Vielä ehtii

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu kuukausi sitten

Valmistaa vaikka taatelilikööriä jouluksi. Jos liköörin laittaa lähiaikoina alulle on se takuulla valmis sitten jouluna, vaikka joululahjaksi. Taatelilikööri Laita taatelit likoamaan veteen , niin että taatelit jäävät hieman veden alle. Anna taateleiden pehmentyä muutaman tunnin ajan.

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Myskikurpitsaa ,tahinia ja muutakin…

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu kuukausi sitten

Myrskikurpitsa on aivan ihana kurpitsa, ja ei ihme että olen siitä blogivuosien aikana tehnyt monestikin jotain tänne blogiin. Tällä kertaa tein myskikurpitsaa uunissa, tahinikuorrutteella. Ohje on mukaeltu ohje täkäläisen vegaaniravintolan kurpitsa-annoksesta, ja tahinista tulee todella…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Makean suolaiset kurpitsamuffinit

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu kuukausi sitten

Viimeisen puolentoista viikon aikana olen nauttinut viikunoista, mutta nyt kun niiden kausi alkaa olla ohi on aika tehdä tilaa kurpitsalle. Kurpitsaa saa hyvin täällä minun suunnallani lähes ympäri vuoden , mutta syksy on se aika jolloin minunkin tekee mieli tehdä jotain kurpitsaista.

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Herkkuviikunat

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu kuukausi sitten

Kesä on täällä viikunoiden aikaa, mutta tällä viikolla viikunoita on näkynyt monessa torikojussa. Pian ovat viikunat väistyneet muiden hedelmien tieltä, joten ostin kilon kauniita viikunoita. Osan söin tuoreena , ja lopuista valmistui ihana viikunajälkiruoka. Tämän voisi valmistaa…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Jugurttiset tattariletut

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu kuukausi sitten

Tässä teille helppotekoiset gluteenittomat letut, jotka valmistuvat nopeasti. Ohjeen olen löytänyt joskus en muista mistä, mutta olin kirjoittanut ainekset ylös. Tattari on kyllä mainio aines kaikenlaisiin lettuihin ja kakkuihin ja muuhunkin. Tähän olin itse jauhanut tattarijauhon…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Pähkinäinen taatelitahna ja…

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Tein hurjan hyvää tahnaa taateleista , omenasta ja pähkinöistä. Tahna maistuu ihanan toffeiselta. Se ei ole ehkä ihan kuvauksellisin tahna , mutta on todella herkullinen. Tahnaan ei tullut monta ainesta; tästä kuvasta puuttuu vielä yksi aines , eli kookosöljy Pilko omena pieneksi (voi…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Taatelia kastikkeessa

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Kun taannoin valmistin seitan pepperonia, käytin osan vegaanimakkarasta vihannespataan, jonka juju on kastikkeeseen tuleva taateli. Vegaanimakkaran sijaan voi tietenkin käyttää tofua tai muuta vastaavaa, mutta kastike sopii hyvin myös esim. kanalle. Taateli, yhdessä muiden kastikkeeseen…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Enemmmän kuin pikkuleipiä

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Muutama päivä sitten Ottolenghiltä ilmestyi taas uusi kirja, tällä kertaa leivontakirja. Oli jo aikakin että häneltä ilmestyy myös leivontaan .liittyvä kirja, sillä Ottolenghin kulinaarinen ura alkoi leipomon puolella. Sweet leivontakirjan Ottolenghi on kirjoittanut yhdessä hänen…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Vielä hieman kesäkurpitsaa

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Edellisessä postauksessa listasin kesäkurpitsaohjeitani, mutta tässä tulee vielä yksi ohje tuolle kurpitsalle, joka itsessään ei maistu oikein miltään, mutta jota voi käyttää niin moneen ohjeeseen. Tein tätä eilen, ja hyvää oli. Paistetut kesäkurpitsakuutiot saivat päälleen…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Kesäkurpitsatalkoot

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Huomasin minäkin että menossa on kesäkurpitsatalkoot, joten keräsin tänne muutaman kesäkurpitsaohjeeni. Kesäkurpitsa kuuluu lempparikasviksiini, ja sitä käytän paljonkin tässä huushollissa. Ensimmäinen kuva on kesäkurpitsatahnastani, jonka ohje löytyy täältä. Ottolenghin…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Paras seitan pepperonimakkarani

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 2 kuukautta sitten

En ole pitkään aikaan tehnyt seitanpepperonia , eli gluteenijauhoista tehtyä makkaraa, mutta kun äskettäin kävin eräässä leivontatarvikekaupassa niin huomioni kiinnittyi gluteenijauhopussiin, ja niinpä aloitin pitkästä aikaa makkaratehtailun . Tein tätä eri lailla kuin aiempina…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Uuniton pizza oli ihan jees

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Sattumalta osuin eräänä päivänä Kitchn-sivuston ohjeeseen,jossa tehtiin pizzaa uunipannulla , ilman uunia. Lämpimällä säällä uunin lämmittäminen ei kauheasti minua innosta, ja kun uunini vielä toimii varastotilana joillekin uuniastioille, niin helppo ja uuniton pizzaohje kuulosti…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Kochinilaiset punalinssipihvit…

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 3 kuukautta sitten

Tehdessäni linssifalafeleita mietin miten sama onnistuisi muiden linssien , kuten vihreiden tai punaisten linssien kanssa. Netissä surffatessa löysin ohjeen punaisista linsseistä tehtyihin pihveihin, joiden tekotapa oli samanlainen kuin falafelien, vaikka ainekset olivat hieman erilaiset.

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Pesto sardellilla maustettuna , ja…

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 3 kuukautta sitten

Kun tein porkkanoita sardellilla maustettuna, säilykerasiaan jäi vielä muutama sardellifilee jotka halusin käyttää pois. Ne lisäsin pestoon, johon tuli basilikan lisäksi myös persiljaa, mutta ei juustoa eikä pähkinöitä. Sardellifileet (tässä voi käyttää myös sardellitahnaa) ovat…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Kahvilla maustettu…

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 3 kuukautta sitten

Täällä elokuu on se kuumin kuukausi, ja toivoisin voivani lähettää tästä lämmöstä edes osan teille Suomeen, sillä en lainkaan pidä yli 20 asteen yli menevästä säästä , ja etenkin kun kosteus saa sen tuntumaan vieläkin kuumemmalta. Silloin maistuu kaikenlainen kylmä, kuten…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Saisiko olla linssifalafelia

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 3 kuukautta sitten

Eräänä keväisenä päivänä kävin lounaalla ystävän kanssa kahvilassa , jossa söin mustista linsseistä tehtyjä falafeleja. Falafelit tehdään härkäpavuista tai kikherneistä, joten miksei myös linsseistä... Kahvilassa syömäni linssifalafeliannos Kahvilan annoksessa falafelit oli…

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Kun porkkanat ja sardelli yhteen…

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 3 kuukautta sitten

Muistan kerran nähneeni Rachael Rayn sivustolla ohjeen sisilialaiseen tapaan tehdyille porkkanoille, joihin tulee sardellifileitä. Muistin ohjeen kun olin ostanut hieman suuremman määrän porkkanoita, ja kaapissa oli sardellipurkki. Mutta kun googlasin sisilialaiseen tapaan tehtyjä

  • 5868
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}