Appelsiineja ja Hunajaa

Blogissa kokataan paljon kasvisruokaa ja otetaan inspiraatiota lähialueesta,eli itäisen Välimeren keittiöstä.

Postaukset
{{ averageValue }} / {{ maxValue | number }}

Tofua parhaimmillaan

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 2 päivää sitten

Syön tofua usein, ja ostan sitä yleensä aasialaisen ruuan kaupasta kilon pakettina. Kilo on iso määrä tofua, ja harvemmin tulee käytettyä koko kilo viikon aikana. Yleensä jaan kilon tofupalan 3 osaan: yhden osan laitan vedellä täytettyyn astiaan, jota säilytän jääkaapissa, ja 2…

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Pannujuustokakku

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 10 päivää sitten

Kesähelteillä sitä hieman laiskistuu keittiössä , tai haluaa tehdä sellaista mikä sujuu nopeammin ja helpommin. Tämä pannujuustokakku syntyikin sellaisesta tarpeesta, ja on siis pannulla paistettu, uuniton juustokakku. Pannujuustokakku on pannarin paksuinen ja kiinteämpi juustokakku,

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Helpot jäätelöt kertaa 2

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 17 päivää sitten

Kuumaa täällä ja siellä.... Ja mikäs sopii paremmin viilentämään kuin kylmä jäätelö. Tein 2 erilaista , nopeasti valmistuvaa ( no jäätymiseen menee aikaa ) jäätelöä, joista toinen oli vegaaninen ja toinen ei. Itse valmistusprosessi oli mitä helpoin; etenkin jos käyttää

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Ihanat rapsahtelevat…

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 23 päivää sitten

Joskus innostun kunnolla jostain ruoka-aineesta. Tällä hetkellä innostuksen kohde on musta sinapinsiemen (jotka oikeasti ovat vähän ruskehtavia). Sinapinsiemen on kuulemma terveellinenkin, ja sisältää runsaasti kalsiumia sekä magnesiumia. Suomessa mustia tai ruskeita sinapinsiemeniä saa…

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Kesäinen vesimelonivanukas

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 30 päivää sitten

"Gelo di anguria " tai "Gelo di melone" on Sisiliasta kotoisin oleva , vesimelonista tehty jälkiruokavanukas. Jälkiruuan sanotaan periytyneen arabivalloittajilta. Jälkiruuan päälle tulevat ainekset hieman vaihtelevat: useimmiten vanukkaan päällä on pistaasipähkinäpaloja, raastettua…

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Samettinen tomaattikastike

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu kuukausi sitten

Tässä teille aivan ihanan samettinen tomaattikastike, joka on samalla maailman helpoin, sillä tätä kastiketta ei keitetä. Kastike on Lontoossa sijaitsevan the Palomar-ravintolan keittokirjasta, ja kastiketta tarjoillaan ravintolassa kubaneh-leivän kanssa. Kastike on juuri niin samettinen…

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Raastesalaatti, kastike ja…

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu kuukausi sitten

Taas on lämmintä, ja täällä ilmastointilaitteettomassa keittiössäni en jaksa kauheasti puuhailla tähän aikaan vuodesta. Mutta salaatteja syön joka päivä, ja tässä teille ihana raastesalaatti jonka kruunaa herkullinen kastike. Raastesalaatti ja ihana kastike 3 porkkanaa 1 kyssäkaali…

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Kaunis jäätelö

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu kuukausi sitten

Lämpimällä säällä tekee taas mieli tehdä jäätelöä, ja tämä vegaaninen jäätelöni sai upean värinsä mustaherukoista. Paitsi että se oli upean väristä niin myös maku oli ihana:) Käytänkin paljon mustaherukoita; onneksi niitä saa hyvin pakasteesta täällä:) Tein jäätelön…

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Raikas kesäjuoma rosmariinilla

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu kuukausi sitten

Vihreänraikkaat juomat ovat niin ihania kesällä, ja lämpimällä säällä niiden kulutus omassa keittiössäni kasvaa reilusti. Tässä juomassa on hyväksi todettu kombinaatio kurkulla , mintulla ja sitruunalla, mutta rosmariinin lisäys antoi kivasti lisämakua. Ihastuin tuosta rosmariinin…

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Kvinoaa , kikherneitä ja muutakin

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Keväällä 2013 olin ruokakursseja järjestävän Orly Zivin keittokirjan julkistamistilaisuudessa, ja hieman myöhemmin löysin Orlyn kirjasta serkaniz (sirknize) nimisen ohjeen, joka kuuluu Buharan juutalaisten keittiöön. Serkaniz on runsaasti valkosipulia sisältävä riisiruoka, mutta…

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Mascarponejuustokakkuleivokset

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Äskettäin kun täällä vietettiin Savuot-juhlaa (jota kutsun juustokakkujuhlaksi;D) ei voinut välttyä juustokakkutulvalta: niitä näkyi joka puolella. Koska myös juustokakkujen ainekset olivat tarjouksessa, oli ihan pakko leipoa jonkinlainen juustokakku. Tein pienet limetíllä maustetut…

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

JustVege revisited

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Äskeisellä Suomen reissulla kävin lounaalla Kallion VaasankadunJustVege-ravintolassa. Olen aiemminkin käynyt täällä, ja joitakin vuosia sitten kirjoittanutkin tästä paikasta, mutta vuoden alussa JustVege remontoitiin, ja olin utelias näkemään paikan uuden ilmeen. JustVegessä

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Parsaherkkua uunissa

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Täälläpäin parsaa on saatavilla lähes koko vuoden, ja ehkä sen vuoksi sitä tulee harvemmin käytettyä .Mutta kun näin ruokahallissa suuren ja kauniin kimpun nuorta parsaa, en voinut vastustaa , ja ostin kimpun. Kimppu oli niin suuri että käytin tähän uunissa kypsytettyyn parsaherkkuun…

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Pohjaton parsakaalipiirakka, vai…

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 2 kuukautta sitten

Tulevan sunnuntainShavuot -juhlan alla ovat juustot ja juustokakut joka puolella esillä: ne kuuluvat tähän pyhään , ja suolaisten ja makeiden juustoisten herkkujen ainekset ovat tarjouksessa joka puolella. Joten ei ihme että teki mieli tehdä jotain missä on juustoa, ja suolaisena tällä

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Parhaiden ruokahetkien…

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 3 kuukautta sitten

Ihastuin superherkulliseen kookos-marja-smoothiekulhoon Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Parhaita Ruokahetkiä-kirjan julkistamistilaisuudessa. Kirjan julkistamistilaisuus oli huhtikuun loppupuolella Hietalahden hallin Le Marche-ravintolassa, ja tarjolla oli kirjan ohjeiden mukaan tehtyjä

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Minttu-sitruunapikkuleivät joissa…

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 3 kuukautta sitten

Näin erään täkäläisen bloggaajan ohjeen, jossa pikkuleipätaikinaan oli lisätty tuoretta minttua ja sitruunaa. Minusta se oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen idea; etenkin kun rakastan sekä sitrusta että yrttejä. Myöhemmin huomasin että ohje oli julkaistu lehdessä jo aikaisemmin…

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Uusia tuotteita maistamassa

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 3 kuukautta sitten

Viime viikolla kävin Food for Media-tapahtumassa, Helsingin Musiikkitalossa. tutustumassa uusiin elintarviketuotteisiin, jotka tuona päivänä esiteltiin medialle ja bloggaajille , juuri ennen kuin tuotteet tulivat kauppoihin. Jo yhdeksättä kertaa järjestetty tapahtuma oli Akvamariini Porter…

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Polentaa , sieniä ja parsaa…

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 3 kuukautta sitten

Tämä on ohje joka piti kokata ja julkaista jo kauan sitten. Toissa vuonna voitin paikan täkäläisen ruokaohjelmakilpailun tapahtumaan, jota piti yksi tämän maan tunnetuimmista keittiömestareista, Assaf Granit. Granit oli hieman sitä ennen avannut Lontooseen ensimmäisen ulkomailla…

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Juustokakkubrowniet

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 4 kuukautta sitten

Viime kuussa, Yhdysvalloissa asuvan ystäväni ollessa täällä vierailulla, leivoin hänelle juustokakkubrownieita, joissa yhdistyvät juustokakku sekä suklainen brownie. Ystävä piti näistä paljonkin vaikka tein näissä virheen: käytin liian vähärasvaista juustoa mikä vaikutti sekä

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Grazia -mummun tomaattisalaatti

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 4 kuukautta sitten

Kun olin toissa vuonna täkäläisen keittiömestarin workshopissa, oli hän oli hieman aiemmin perustanut kumppaneineen Lontoossa The Palomar-nimisen ravintolan, joka palkittiin samana vuonna parhaana uutena ravintolatulokkaana Lontoossa. Palomarissa keittiömestarina toimii Tomer Amedi, jolta…

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Nopea bataatticurry

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 4 kuukautta sitten

Minulle jäi kakunleivonnasta jäljelle bataattia, josta osa oli jo käytetty, ja keksin tehdä bataatista currykastiketta. Curry syntyi nopeasti ja helposti, ja oli hyvää:) Bataatti on kyllä ihana aines niin moneen , ja tätä kirjoittaessa huomasin että blogissa on postattu bataatista jo 40…

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Sitruunaiset kookostahinipallerot

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 4 kuukautta sitten

Tässä olisi teille vielä viime hetken pääsiäisnamuset, jotka valmistuvat nopeasti, ja jotka eivät sisällä paljon aineksia. Vegaanisissa ja gluteenittomissa palleroissa maistuu sitruuna????. Tänä vuonna juutalainen Pesah-juhla osuu samanaikaisesti kristityn pääsiäisen kanssa, ja…

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Hieman erilainen…

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 4 kuukautta sitten

Sattumalta osuin sivustolle, jossa kerrottiin kukkakaalipizzasta, mutta ei siitä tavanomaisesta kukkakaalipizzapohjasta, vaan pizzapohjasta joka on tehty kukkakaalijauhoista. Kukkakaalijauho? Googlailu selvitti että kukkakaalijauhoa löytyy CauliPower nimiseltä amerikkalaiselta yritykseltä.

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}

Appelsiinia ei vain syömiseen

Appelsiineja ja Hunajaa
Julkaistu 4 kuukautta sitten

Kun kevät lähenee alan tehdä siivousainetta kevätsiivousta varten. Teen lähes joka kevät appelsiinin kuorista siivousainetta, sillä appelsiinin kuoressa löytyvä limoneeni on usein aineksena kaupan siivousaineissa. Olen aiemmin kertonut miten teen appelsiiniöljyä ja etikkapohjaista…

  • 8506
  • 3
  • {{ numLikes || 0 }}